Как да избегнем замръзването на прозорците през зимата в нашия дом

замръзването на прозорците през зимата

Скрежът на прозорците се образува, когато те са изложени на студен въздух отвън и влажен въздух отвътре. Влагата във въздуха (водна пара) на помещението е насочена към стъклото на прозореца и когато температурата на външната повърхност се понижи през точката на оросяване, водната пара се втечнява в течност. Тогава течността замръзва в ледените кристали и става на скреж.

Скрежът може да причини повреда. Тъй като се топи, той прехвърля влагата към всичко, което е до него. Ако това е дървен прозорец, той може да обезцвети лака и да разцепи боята или дори да повреди дървото. Скрежът може също да разтопи от единичните прозорци и да се спусне надолу в стената. Ако влагата не се премахне бързо и напълно може да започне да се образува плесен.

Как можете да предотвратите замръзване?

– Прегледайте прозорците, когато стане по-студено. Уверете се, че прозорците са монтирани правилно и няма празнини в тях и са добре уплътнени.

– Пуснете влаго-абсорбатор. Ако можете да държите вътрешния въздух малко по-сух е по-малко вероятно да се образува слана.

– Поддържайте дома си достатъчно топъл, особено през нощта, за да не се образува скреж. Може да си струва да поставите отоплително тяло в стаята, която е особено склонна да образува скреж на прозорците, за да видите дали това решава проблема.

– Ако всичко останало не успее, можете да изберете да подмените единичните прозорци с прозорци със стъклопакет. Бариерата на „мъртвия въздух“ между двойните стъкла помага да се забави преносът на топлина / студ.

Да бъдеш отговорен собственик на жилище означава да пуснеш някои романтични идеи за природата, като красотата на студа на прозорците си сутринта. Но не се притеснявай,  ако пропуснете тези произведения на природата, сигурен съм, че можете да намерите някои от тях на предното стъкло на колите, докато вървите към работа или магазина!

замръзването на прозорците през зимата

https://staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*