Как да използвате стъклото, за да направите вашия дом по-светъл

Как да използвате стъклото, за да направите вашия дом по-светъл

Въпреки многото открити нови материали, стъклото вече се използва в повечето от нашите домове. Използването на стъкло в интериора на дома рядко е като декоративен материал, по-скоро се смята, че е практично неговото приложение. Стъклото може да се използва на различни места, от прозорци до плотове за кухни и декоративни стени. Независимо дали се наслаждавате на утринното слънце, благодарение на прозореца ви от стъкло, или на стотина от другите му предимства, може да се окаже, че не се възползваме максимално от него, когато става въпрос за интериора на дома ни. Ето няколко начина как стъклото да освежи вашия дом.

Отражение и светлина:

Кой е номер едно интериорен дизайнерски трик на всички времена? Наличието на светлина. Светлината прави една стая да изглежда по-голяма, по-удобна и по-естествена. Стъклото внася светлината естествено до Вашия дом и може да се използва, за да уедини, осветли или разкрие гледката, която се крие за стените на вашия дом. Стъклото е чудесно, когато става въпрос за отразяване на светлина и за използването му като отразителна повърхност.

Мебели от стъкло:

Маси, столове, огледала… списъкът на мебели от стъкло, които използваме ежедневно и обичаме, продължава да расте. Стъклените плотове за маси в трапезарии и домашни офиси придават сложност и опитност в стайлинга на вашия интериор. В комбинация стъкло с дърво, кожа и метал придават градска индустриална естетика или пък може да използвате традиционни и богато украсени линии, за да изглеждат красиво и като едно цяло материалите във вашата мебелировка.

Уникални приложения:
Някога мислили ли сте да си сложите стъкло на плота в кухнята, или за стъклена стена в банята си? В интериорът на модерния дом започва да се използва стъклото по уникални начини, спрямо преди. Ако искате да добавите елегантни и модерни детайли, добавете стъкло в мокрите си помещения като кухни и бани. Помислете да използвате стъклото като разделителна стена между една спалня и баня. Стъклените тухли могат да пропускат светлина и същевременно могат да запазят уединението. Опитайте се да използвате различни стъклени материали за всички стаи в дома си.
Използвайте стъклото като екстериорен материал:
В ранната архитектура и интериор, стъклото единствено се използва в пробити отвори в стените, за да позволи на светлината да влезне и да се има визуална връзка с външния свят. Днес, използването на стъклото във външните обграждения е много популярно, особено в областта на високите търговски сгради. В дома си, ако искате да се свържете с вашия екстериор, използвайте широко просторно стъкло и стъклени мебели за трансформиране на външната част отвътре.
Бъдете изобретателни:
Има много малко ограничения за стъклото. Смяната на топлина със студ са най-видните характеристики, върху които трябва да се мисли, когато се използва стъкло в интериора. Винаги има решение на проблема: Може да се наложи да се използва по-дебело стъкло в по-студен климат и т.н. … Стъклото е било използвано в малки области, за да донесе усещане за светлина и въздушност на пространството. Вижте на кое място, във вашия интериор, може да внесете светлина.
Освежете дома си с тези съвети и вижте как стъклото може да ви даде един изцяло нов начин да се насладите на вашия дом.
 
Как да използвате стъклото, за да направите вашия дом по-светъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*