Как да почистим душ-кабината

Как да почистим душ-кабината

Винаги е предизвикателство да почистим стъклената врата на душ кабината, но това не означава, че трябва да използвате мощни почистващи препарати, направени с амоняк, белина и други разяждащи химикали. Без много проблеми, можете ефективно да почистите стъклените врати по начини, които са много по-безопасни за вашето семейство.

Jill Schoff, автор на Green Up Your Cleanup, препоръчва да се използва смес от сода за хляб и вода. Комбинирайте двете в съд с широко гърло, с помощта на достатъчно вода до образуването на гъста паста. Разтрийте пастата върху стъклената врати с ръката си или с не-абразивна гъба, след това изплакнете с оцет. Пастата работи удивително добре, по-добре от всеки препарат по магазините, който някога съм използвал„, казва Schoff.

Ако имате плъзгаща врата на душкабината, не забравяйте да почистите улеите, по които се движи вратата. Според Schoff, това част от процесът, която не може да се опрости. Просто „запушете дупките, от които се източва водата с малко кухненска хартия, напълнете улеите с оцет и го оставете да преседи една нощ“

Предотвратете натрупването на сапун и мухъл като с помощта на гумен валяк, гъба или кърпа абсорбиращ.

Бършете вратите и стените на корпуса след всеки душ. Ако правите това, помагате за премахването на остатъчните вещества, преди да се втвърдят. А също така премахвате влагата, от която се нуждаят мухълът и плесента, за да процъфтяват. Ако използвате гъба или кърпа, не забравяйте да я изцедите добре и да я оставите да изсъхне напълно между употреби„, казва Schoff. Той добавя още, „Изперете кърпата или пуснете гъбата в миялната машина за дезинфекция.

Ако можете да научите вашето семейство да приеме този режим, няма да бъде необходимо да се почиства често душ кабината. Само за да заблести, от време на време я пръскайте с 50-50 разтвор от оцет и вода.

Как да почистим душ-кабината

https://staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*