Стъкларски услуги

Дървени дограми и метални рамки

Предлагаме остъкляване на дървени дограми и метални рамки с всякакъв вид стъкло. За дървените дограми, както и за металните рамки, използваме 4мм. стъкло (най-често е бяло). Закрепването му към дограмата може да се извърши с маджун или силикон.
Извършваме също подмяна на стъклата на всякакъв вид врати (с дървени и метални каси или изцяло от стъкло), балкони, капандури и прозорци на покривни конструкции. На покривната конструкция може да се сложи армирано, триплекс или закалено стъкло.
Предлагаме и подмяна на стъкла на етажната собственост.

Огледала

Предлагаме всякакви видове огледала с максимални размери 321см на 225см, с дебелина 4 или 6мм. Обработката им може да бъде: фасетиране със размер от 0,8мм до 30мм, кантиране както и пробиване на всякакви видове отвори. Цветовете, които се предлагат на пазара са: кафяво, зелено, сиво, синьо и стандартно. Всички огледала могат да бъдат матирани в различни форми, фигури и образи чрез компютърна програма (т.нар. брандиране).
Монтажът им може да се извърши в бани, фитнес зали, заведения и т.н. като това става чрез държачи или чрез залепване със специален силикон за огледала. Може да видите някои от тях на нашата страница в интернет, раздел Огледала

Душ кабини и паравани за баня

Предлагаме изработка и монтаж на прегради за баня, душкабини и вани от закалено стъкло, което може да бъде прозрачно, синьо, зелено, кафяво, сиво, матирано, с орнаменти, надписи и т.н. Предлагаме и стъкло кристългард (CristalGuard), което не позволява образуването на варовик по него. Дебелината на стъклото е 6,8 или 10мм. Могат да бъдат стационарни, отварящи се на панти или обособени като душкабини. Възможен е монтаж върху поддушови корита, вани или върху изградени от фаянсови плочки прагове.
Душ-кабините от закалено стъкло намират все по-широко приложение поради техните предимства: висока естетика, лесна поддръжка, индивидуални размери и форма, възможности за декорация, безопасност. Може да видите някои от тях на нашата страница в интернет, раздел Душ кабини и паравани

Закалени стъкла

Закаленото (или още наречено темперирано) стъкло се произвежда чрез топлинна обработка на флоатно стъкло. Стъклото се разрязва до необходимия размер и всички обработки (като полиране на ръбовете или пробиване на отвори) се извършват преди закаляването. Стъклото се поставя в пещ, която го нагрява над точката на закаляване от 600 °C. След това стъклото бързо се охлажда с въздух. Това създава натискови напрежения по повърхността на стъклото, уравновесени от опънни напрежения в дълбочина. Закаленото стъкло обикновено има якост, шест пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло.
От друга страна, закаленото стъкло има и недостатъци. Поради вътрешните напрежения всяка повреда по ръбовете на стъклото предизвиква начупване на дребни парчета. Това е причината то да бъде рязано преди закаляването и да не може да бъде обработвано след това. Освен това повърхността на закаленото стъкло е по-мека от тази на обикновеното и е по-податлива на надраскване.
Използва се за врати, душ-кабини, козирки, за конструктивни цели или още за всичко, от което зависи пряко човешкото здраве. Закаленото стъкло се счита за по-малко рисково от обикновеното, поради по-високата си якост (т.е. то е по-устойчиво на удар) и защото се чупи на малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат сериозни наранявания.

Цветни стъкла (Лакобели)

Лакобелът е стъкло с висококачествено лаково покритие, което е екологично чисто, напълно непрозрачно. Лаковото покритие е влагоустойчиво. Монтира се с помоща на силикон, лепила за плочки и монтажни самозалепващи ленти. Цветните стъкла (Лакобел) могат да се използват за гърбове на кухни, за облепване на бани, на стени и колони, за рафтове и т.н. Те са с дебелина 4мм и не се закаляват. Съществуват и такива с дебелина 6мм, които се закаляват, но само с нюанс бял и черен. Максимални размери на стъклата са 321см на 225см.
Обработката на Лакобела може да бъде кантиране, фасетиране както и пробиване на всякакви видове отвори.

Орнаментни и армирани стъкла

Орнаментните стъкла намират приложение предимно в интериора. Използват се в мебелната промишленост за производство на детайли – вратички, рафтове и др., както и за преградни и декоративни цели.
На пазара в България, на орнаметни стъкла, има над 3000 вида като предлаганите от нас са определени модели. Може да се запознаете с тях на нашата страница в интернет, раздел Цветни и орнаментни стъкла.
Орнаментните стъкла се използват за врати и декорации.Само определени модели се обработват и закаляват. Размерите на орнаметните стъкла 225см на 160см с дебелина 4мм
Предлагаме и армирано стъкло с дебелина 6мм.

Принт стъкло

Това е технология, с която се печатат изображения върху стъкло. То може да бъде с най-различни приложения – като интериорни врати, врати на гардероби, прозорци, кухненски гърбове, плотове и други.

https://staklarbg.com