Какво представлява „Захарното стъкло“ и къде се използва

Какво представлява „Захарното стъкло“

Захарното стъкло (наричано още sugar glass, candy glass, edible glass, and breakaway glass) е чуплива прозрачна форма на захар, която изглежда като стъкло. Тo може да бъде оформено като лист, който прилича на плоско стъкло или обект. Kато например бутилка или чаша. Използва се за симулиране на стъкло във филми, фотографии и пиеси. Много по-малко вероятно е да доведе до наранявания, отколкото истинското стъкло. Лесно се разпада убедително, което го прави отличен избор за каскади.

glass-cupcake-phobias-1011mld107647_vert

Захарното стъкло се прави чрез разтваряне на захарта във вода и загряването и до приблизително 150 ° C / 300 ° F. Използва се глюкоза или царевичен сироп за предотвратяване на захарта от прекристализация, като не се позволява на захарните молекули да образуват кристали. 

Понеже захарното стъкло е хигроскопично, то трябва да се използва веднага след приготвянето му. Или ще омекне и ще изгуби чупливостта си.

Това е стъкло, с което можете да играете и дори можете да ядете. Тези бутилки са направени от захар и царевичен сироп – и те могат напълно да се изядът. Следвайки тази инструкция, вие ще можете да формовате почти всичко от захарно стъкло, вие сте ограничени само от въображението си.

Захарното стъкло се използва рядко за каскадите в сегашните времена. Тъй като то е изключително крехко и затова е заменено с някои синтетични смоли като Piccotex.

sugarglass

Какво представлява „Захарното стъкло“

https://staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*