Какво представлява стъклопакета и какви са неговите компоненти

Какво представлява стъклопакета

Единичните прозоречни стъкла са предназначени да пропускат светлината и същевременно предотвратяват преминаването през тях на предмети и въздух. Те са с дебелина само няколко милиметра, поради което топлината лесно преминава през тях, което прави по-трудно отоплението или охлаждането на къщата. Прозорците с двоен стъклопакет, от друга страна, пропускат светлината и изолират дома ви от външните елементи.

Компоненти на стъклопакета:

Има 6 основни компонента на двойния стъклопакет: стъклени панели, първично уплътнение, вторично уплътнение, кухина и дистанционер. Освен това често има десикант между стъклата, за да се абсорбира всякаква влага и да спре да се образува мъгла между тях. Прозорците могат да бъдат прозрачни, оцветени или наслоени с отразяващо покритие.

Компоненти на стъклопакета

Двойните стъкла изолират по няколко различни начина. На първо място, с две стъкла става по-трудно изтичането на топлината.

На второ място, и най-важно, е захванатият въздух между стъклата, поради изолационната мощност, която притежава.

Тъй като топлината е бързото движение на молекули (колкото по-горещ е материалът, толкова по-бързо се движат молекулите), когато възбудените молекули се движат и се сблъскват с други молекули, тогава топлината се разпространява. Този процес се нарича проводимост. В резултат на този процес въздухът между стъклените панели действа като изолатор и прави много трудно топлината да излезе навън.

Целта на покритията (оцветени, отразяващи) е да се предотврати загряването на помещението от слънчевите лъчи, например, или да се намали светлината, която навлиза.

Какво представлява стъклопакета

https://staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*