Красота от стъкло

Красота от стъкло

Стъклото е един от най-разнообразните, красиви, емоционално вълнуващи и атрактивни архитектурни материали с над 4000-годишна богата история. Днес, с развитието на технологиите, стъклото разкрива своя истински потенциал. То създава впечатление за лекота, свобода, лукс и богатство на пространството. Поради, което се използва все повече при изграждане на интериора както на жилища, така и на обществени сгради. Въпреки наложените представи за студенината и твърдостта, които обикновено се асоциират със стъклените повърхности, то е силно естетическо средство за постигане на пластични и ефирни решения на интериорния дизайн. Стъклото със своето ненатрапчиво присъствие, екстравагантна понякога елегантност и безспорен финес създава едно ново усещане за красота и уникалност на пространството.

Ето няколко примера за красота от стъкло.

Можете да намерите стъкло, където и да погледнете: повечето стаи в дома ви ще имат стъклен прозорец, а ако не, ще имате огледало или електрическа крушка. Стъклото е един от най-старите и най-разнообразни материали в света, създадени от човека.

Стъклото е много популярен материал в нашите домове, защото има най-различни приложения.  Оставяме настрана факта, че е прозрaчно, то не скъпо да се произведе, лесно се оформя когато е разтопено, сравнително устойчиво на топлина, химически инертен (затова стъкленият буркан не реагира със съдържанието, което слагаме вътре), и може да се рециклира многократно.

Стъкларски услуги

www.staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*