4 лесни начина за размразяване предното стъкло на колата Ви

Замръзнало стъкло

размразяване предното стъкло на колата

Ако закъснявате за работа сутрин, последното нещо, което искате да види е напълно замръзналото предно стъкло на вашата кола. Да карате със замръзнало стъкло е опасно, а почистването му със стъргалка за лед отнема време и също би могло да надраска стъклото. За щастие, това не е единствената възможност. Може да пробвате да размръзите стъклото си с някои от тези 4 бързи метода:

Метод 1: Използвайте вода

Загрейте вода до температура, която не е много висока.  Леко топлата вода ще омекоти леда върху прозореца и ще можете по-лесно да го почистите. Не трябва водата да завира, защото врялата вода ще предизвика рязка промяна в температурата  на стъклото и е възможно то да се спука.

Метод 2: Използвайте препарат за размразяване

Купете си от магазина препарат за размразяване или си направете ваш. Специалният препарат може да се намери на повече бензиностанции, особено ако се намирате в район, в който температурите през зимата са много ниски. Ако все пак искате да спестите пари или просто нямате под ръка такъв препарат, не е толково трудно и Вие да го направите.

За да направите своя собствен препарат, сложете спирт в чиста и суха спрей бутилка. Добавете няколко капки препарат за чинии. Затворете бутилката, след това го обърнете няколко пъти, за да се смесят добре.

Метод 3: Използвайте някоя от картите, които имате под ръка

Ако не разполагате с горните неща и дори нямате стъргалка за лед (например, замръзнало ви е стъклото докато сте били в магазина и след цял ден на паркинга, докато сте били на работа), може да използвате някоя от пластиките, които имате, за намаление в големите магазини. Пуснете предварително парното на колата да обдухва прозореца. Така работата Ви по стъргане на прозореца ще стане по-лека. Може да си помогнете и с течността на чистачките, както и със самите чистачки.

Метод 4: Предпазете от замръзва стъклото още от вечерта

Покрийте прозореца за през нощта. Така ще сте сигурни, че няма да закъснеете за работа на сутринта, защото няма да сте позволили на леда да се образува. За да направите това, покрийте вашите прозорци с кърпа, със сгънат чаршаф или парче картон вечерта преди да се образува роса на прозореца. Опитайте се да покриете плътно прозореца, така че да не може да се образува лед никъде по прозореца. Например, защипете покривалото с чистачките.

размразяване предното стъкло на колата

https://staklarbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*